Родилка е починала в болницата в Кърджали. Окръжната прокуратура започва проверка,

...
Родилка е починала в болницата в Кърджали. Окръжната прокуратура започва проверка,
Коментари Харесай

Родилка почина в Кърджали. Приета е в кома, съобщават от болницата

Родилка е умряла в болничното заведение в Кърджали. Окръжната прокуратура започва проверка, с която да се открият събитията при които е настъпила гибелта. Това съобщи нощес прокурор Димитрина Делчева, представена от БТА. Новороденото е в устойчиво положение.

Тя удостовери, за случая, настъпил в МБАЛ „ Д-р Ат. Дафовски “, като изясни, че занапред ще се ревизира по кое време дамата е постъпила в болничното заведение, по кое време е родила, както и дали са налице данни за осъществяване на закононарушение.

От болничното заведение в Кърджали излязоха със своя позиция, в която се твърди, че родилката е била с гноясал менингит и съществуване на белодробна пневмония.

На 10 декември в незабавното поделение на МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски “ е превозена 26-годишна жена от екип на Центъра за незабавна помощ в Кърджали. Тя е била в кома със положение на мозъчен оток и бременна в седмия лунарен месец. Настанена е в отделението по анестезиология и интензивно лекуване, след което е изпаднала в клинична гибел, се споделя в информацията от лечебното заведение.

След подхванати незабавни реанимационни дейности дишането и сърдечна активност на дамата са били възобновени. Взето е решение за незабавно абдоминално родоразрешение по витални индикации. 

Извършено е секцио, при което е родено момиченце с тегло 1300 година Детето е в устойчиво положение и за него се поставят всички нужни грижи в отделението по неонатология. Информирана е Държавната организация за протекция на детето, показват от управлението на болничното заведение.

На 11 декември е назначена лечебно-консултативна комисия. В хода на диагностично-лечебния развой се удостоверяват клиничните и параклиничните данни за гноясал менингит и съществуване на белодробна пневмония.

Въпреки извършеното интензивно лекуване и непрекъснато мониториране пациентката издъхва на 12 декември.

Направена е патологоанатомична аутопсия. В момента тече вътрешна инспекция в лечебното заведение. Ръководството на МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски “ е уведомило РЗИ-Кърджали, Министерство на здравеопазването и Изпълнителна организация „ Медицински контрол “, показват от болничното заведение.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР